A Digitális Pedagógiai Tanszék az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző karának önálló szervezeti egysége.


Vezetője: Dr. Lénárd András (egyetemi docens)

Oktatók:

Sarbó Gyöngyi (egyetemi tanársegéd), Temesi-Ferenczi Kinga (egyetemi tanársegéd), Vetési Erika (egyetemi tanársegéd)

Fodor Gábor (mesteroktató), Kőteleki Andrea Éva (óraadó), Nádházi Tamás (óraadó), Untisz Tímea (óraadó)

Miért válaszd az informatika műveltségterületet?

Az informatika műveltségterületre nem olyanokat hívunk, akik komoly informatikai előismeretekkel, hosszú középiskolai előtanulmányokkal rendelkeznek, hanem minden olyan hallgatót szeretettel várunk, akiket érdekelnek a kommunikáció új oldalai, új lehetőségei az iskolában és azon kívül is. Nem kizárólag a számítógépekre gondolunk, hanem a közösségi alkalmazásokra, digitális tananyagokra, az alsó tagozatosok által is használt sulirobotokra, mobilalkalmazásokra, GPS-es kincskeresésre stb. Várjuk azokat, akik kedvet éreznek arra, hogy mélyebben foglalkozzanak az informatika, infokommunikáció korszerű, legújabb trendjeivel, ezek kisiskoláskori alkalmazhatóságával. Kiemelten azzal is, hogyan lehet kiküszöbölni az internet, azon belül pl. a közösségi oldalak, webtartalmak stb. veszélyeit, felkészíteni a védekezésre, de egyben a hatékony alkalmazásra is a gyerekeket.

Nem programozókat képzünk, hanem olyan pedagógusokat, akik egyrészt jogosultak a 6-10 éves korosztályon túl további két évfolyamon az informatika oktatására - ezzel nem kis előnyre szert téve a későbbi álláskeresés során -, másrészt kellően nyitottak az új jelenségek befogadására, a kreatív alkotásra a pedagógiai munka során.

 

További információk Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/infomuvter

 

Az elmúlt 10 évben informatika műveltségterületen végzett hallgatóink véleménye közül néhány:

"Ha info. művterületesként végzel, elengedhetetlenül hasznos tudásra teszel szert (még akkor is, ha nem maradsz a pályán!), mindamellett felejthetetlen 4 évet tudhatsz majd a magadénak!"


"Az informatika művter a lehető legjobb választás volt. Az iskolában, ahol dolgozom, csak én vagyok informatika művteres, így remélem, hogy a mostani helyzetben, még sokáig lesz munkám."


"Az info. művter százszor jobb a többinél. Itt összejön egy jó kis csapat akikre mindig lehet számítani és még a tanárunk is a legjobb fej az egész iskolában. Nagyon érdekes dolgokat tanulunk és könnyen meg lehet őket érteni és ezeket akár a hétköznapokban is jól alkalmazhatjuk."


"Azért volt jó bejárni infóra, mert egyáltalán nem értek az informatikához, mégis a kedvenc tanárom megszerettette velem."


"Hogy miért szerettem? Nos, mert jó fejek az infó tanszék dolgozói és hasznomra vált majdnem minden, amit tanultam."


"Ezen a művteren nem csak a tudást akarták átadni nekünk, hanem jó közösséggé is formáltak minket, sok közös programot szerveztek nekünk, így rengeteg jó emlékem van a főiskolás éveimről!"

© DPT 1999-2019 | H-1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 40. | 1. em. 105-108. | Telefon: (+36 1) 487-81-31