Az algoritmikus gondolkodás fejlesztése padlórobotok segítségével

A Digitális Pedagógiai Tanszék legújabb könyveA könyv megrendelése az Iskolaellátó.hu oldalon lehetséges.


Tanszékünk átvételi pont!

Online, már előre kifizetett könyvét átveheti tanszékünkön. Utánvételi fizetésre nálunk lehetőség nincs.
Átvétel előtt időpontot egyeztessen kollégánkkal a temesi.ferenczi.kinga@tok.elte.hu címen.

Átvételkor kérjük hozza magával a rendelésről kapott bizonylatot, mert csak annak ellenében adjuk át a könyvet!


Ajánló:

A robotika jelentősége napról napra növekszik. A ma iskolába járó gyerekek számára a mindennapi környezetük természetes velejárói lesznek az életünket megkönnyítő robotok. Mégsem ez az elsődleges indoka annak, hogy évek óta kutatjuk, hogyan alkalmazhatjuk ezeket az eszközöket az óvodás és kisiskolás gyerekek fejlesztésében. A robotok ugyanis nem csak az emberi munka kiváltásra, hanem a gondolkodás hatékony fejlesztésére is kiválóan alkalmasak.
Kötetünkben szeretnénk bemutatni, hogy lehet először még robotok nélküli cselekvésekből, játékokból, fejtörőkből kiindulva, majd egyszerű padlórobotokat használva egyre összetettebb problémákat leküzdve, algoritmusokat alkalmazva, tesztelve majd létrehozva hatékonyan gondolkodó, kreatív problémamegoldókká válnia a ránk bízott gyerekeknek.

Szeretnénk átadni tapasztalatainkat, kipróbált eszközeinket, módszertani megoldásainkat annak érdekében, hogy óvodai foglalkozásokon, informatikaórákon, szabadidőben, szakköri keretek között, otthon vagy akár a pedagógusképzésben a felnövekvő generációkat szolgálhassa. Minden általunk közreadott módszertani megoldás kiállta a gyakorlat próbáját, azokat több gyermekcsoporttal közösen teszteltük, ezért bátran ajánljuk hasznos forgatásra, kipróbálásra könyvünket, feladatainkat, unplugged játékainkat, robotpályáinkat és feladatkártyáinkat.

Kívánjuk, hogy a gyerekeknek és pedagógusoknak, szülőknek és pedagógusjelöltjeinknek ugyanakkora örömöt jelentsen használatuk, mint nekünk létrehozásuk.

© DPT 1999-2019 | H-1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 40. | 1. em. 105-108. | Telefon: (+36 1) 487-81-31